Tábor Trojka 2014

Fotogalerie z táborů oddílu TROJKA naleznete ZDE.

Článek pro Ratiškovský ZVON – sepsala Maya a Ešli:

Letošní tábor oddílu Trojka se konal 13.-27. července již tradičně v Nové Vsi u Oslavan.

Po příjezdu na tábor jsme se od Kleopatry a Caesara dozvěděli, že do půlnoci 13. dne musíme stihnout postavit pyramidu, jinak skončíme jako jídlo pro krokodýly. Byli jsme rozděleni do tří družin nesoucích názvy po starých egyptských městech a stavbu pyramidy jsme započali hned další den. Ve středu jsme zjistili, že sami stavbu nejspíš nezvládneme, tak jsme se vydali pro Asterixe a Obelixe na Templštýn. Asterix a Obelix nám hodně napomohli se stavbou. I tak pro nás získávání jednotlivých kvádrů na stavbu pyramidy nebylo jednoduché. Museli jsme splnit spoustu úkolů a několikrát porazit bandu Římanů. Vše se nám dařilo a tak jsme si mohli na den odskočit z tábora a udělat si výlet parníkem přes Dalešickou přehradu na Wilsonku. V pátek jsme museli hodně dohánět, ale od Kleopatry jsme dostali příkaz, že se musí uskutečnit olympijské hry. Na hrách nás čekaly některé netradiční disciplíny jako třeba loupánís bramborys, což bylo loupání brambor nebo běhys s kotlíčkys, což byl běh s kotlíkem atd. Nejlepším olympionikem se stal Martin „Spidy“ Kotásek, kterému Kleopatra dala další dílek pyramidy. A i když jsme ke konci 13. dne neměli dostavěnou celou pyramidu, šli jsme ji předat Caesarovi. Naštěstí poslední díl pyramidy zajistila Kleopatra a my tak vyvázli bez trestu.

Mimo celotáborovou hru přišla řada na zahrání spousty malých či větších her. Stihli jsme i plno rukodělek a nechyběly ani tradiční návštěvy bazénu. Na každém skautském táboře je ale potřeba taky procvičit a zdokonalit se ve skautských znalostech a dovednostech jako je zdravověda, mapování, uzly, šifry, ekologie … a ani letos tomu nebylo jinak. Parádním zpestřením nám bylo sobotní odpoledne s hasiči ze Zbýšova, kteří nám předvedli ukázku zásahu při dopravní nehodě a potom jsme si sami mohli vyzkoušet stříkání z hasičské hadice, což bylo osvěžující zpestření parného dne.

Po celý tábor nám přálo i počasí a pršelo nám jen párkrát a žádné velké deště to nebyly. Co se týče úrazů, tak těm jsme se taky naštěstí vyhnuli a tak jsme se v neděli vrátili svým maminkám zdraví a spokojení. Díky všem co nás na táboře podpořili!

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..