Svojsíkův závod v Ratíškovicích

Tento celostátní závod pojmenovaný po zakladateli Junáka se koná každé dva roky a je určen pro skautské družiny – tedy 4 až 8mi členné skupiny ve věkové kategorii 12 až 16 let. Letos konání okresního kola tohoto závodu připadlo na naše středisko, a tohoto nelehkého úkolu jsme se s úspěchem zhostili.

V sobotu 30.4. se u junácké klubovny v Ratíškovicích sjelo 12 soutěžních družin z celého okresu. Mimo 3 místní zde byly 3 družiny z Veselí nad Moravou, 4 ze střediska Kyjov a 2 družiny ze Skoronic. Okamžitě po nástupu a zahájení se družiny rozběhly do všech stran jako když do nich střelí. V lese za klubovnou (v tzv. čtverci G4) na ně čekaly různé úkoly, které procvičily jejich schopnost spolupracovat, cvičily paměť, orientaci, zručnost, sílu a vůbec všechno co se kdy nejen ve skautu naučili. Mimo úkoly, které plnily jako skupina na ně čekaly i úkoly pro jednotlivce, které sloužily k tomu, aby každý ze skupiny mohl ukázat co mu jde a v čem je dobrý.

V kategorii skautky vyhrála družina odd. Sguaw z Ratíškovic a v kategorii skauti zvítězila družina z odd. Ježci z Veselí nad Moravou. Vítězné skupinky postupuji do krajského kola.

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..