Skautský ples ve stylu country 31.1.2009

SKAUTSKÝ PLES ve stylu COUNTRY – PODRUHÉ – opět “plný dům”

Sobota 31. ledna 2009

Junák Ratíškovice pořádal tak jako loni osvědčený a vydařený Country bál a vzhledem k tomu, že jsme necelé dva měsíce po požáru – nebylo žádným tajemstvím, že případný výtěžek akce půjde na opravu klubovny. Oproti loňsku jsme udělali jen několik vylepšení, aby se žádný z 240-ti návštěvníků v žádném případě neměl šanci nudit.

Osvědčené věci jsme nechali – např. výuku country tanců a dvě předtančení opět perfektně tak jako loni zmákly děvčata z tanečního souboru BLACK&WHITE z Hodonína. Obě předtančení byly skvělé a nemělo to chybu – pochvalovala si hlavně mužská část osazenstva plesu. Letos jim navíc jako předskokanky sekundovali děvčata z odd. Squaw a to s velkým úspěchem – sklidily potlesk na otevřené scéně. Na ochozu byla opět nástěnná galerie, tentokrát s požárovou tématikou. Také se losovaly vstupenky o tři chutné ceny a samozřejmě díky spoustě štědrých dárců velmi bohatá TOMBOLA, která čítala rovných 200 cen! Všem sponzorům velmi děkujem – také kvůli nim se lístky do tomboly prodávaly skoro samy. Bohužel jsme z organizačních důvodů nestihly inzerovanou soutěž v lasování, čímž se návštěvníkům plesu dodatečně omlouváme, snad příště.

A teď ke změnám – mimo to že přibylo deset nových velkoplošných obrázků ve výzdobě + čtyřmetrový totem na plátně, jsme také zkusili jinou kapelu. To aby plesy nebyly na jedno brdo a volba padla na v Ratíškovicích dosud neznámou kapelu z Kyjovska s názvem ŠU-FA (ŠUmařinka – FAjf). A nebyla to špatná volba – většina návštěvníků plesu byla s touto změnou více než spokojena. Další změnou bylo divácky velmi úspěšné tzv. půlnoční překvapení. Jednalo se o takzvané umělé rodeo na které se obvykle pronajímá elektrický býk (bratru za 15 tisíc za večer). My jsme v duchu jednoho z bodů junáckého zákona – “skaut je spořivý” tuto patálii vyřešili po svém. Místo elektrického býka jsme vyrobyly pomocí káry, lana, gymnastické kozy, několika žíněnek a páru silných rukou tzv. MECHANICKOU KOZU. Posloužila stejně dobře (né-li lépe) než elektrický býk a takřka bez nákladů. Nepočítáme-li několik ucasnovaných pořadatelů od obsluhy tohoto skvělého zařízení, které se po skončení plesu navíc během několika málo okamžiků změnilo v pohodlné taxi pro příliš unavené návštěvníky plesu.

Co říci závěrem? Snad jen: Děkujeme všem návštěvníkům a sponzorům plesu a za rok zas …

Seznam sponzorů a darů do tomboly:

 

Fotogalerie z plesu:

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..