Výprava do Slavkova za přízní boha Apolla a Háda 18.-20. 2. 2011

V únoru jsme se vydali vcelku daleko od Vracova – v pátek večer jsme jeli vlakem až do Slavkova. Byli jsme ubytovaní ve velké budově s několika menšími klubovnami. K dispozici jsme měli celkem 3 klubovny, kuchyň a samozřejmě záchodky.

Hned v pátek večer jsme si po krátké pauze na odložení batohů a občerstvení zahráli schovku po dvojicích. Ale protože už jsme byli docela unavení, brzy jsme si šli rozložit karimatky a spacáky a hurá spát. No hurá to moc nebylo, my vedoucí abychom si vozili špunty do uší… Kluci jako obvykle zapomněli zůstat zticha. Naštěstí dlouho to netrvalo, a byl klid a ticho…

Vsobotu dopoledne jsme si ukazovali, jak bychom měli ošetřit zranění, se kterými se můžemě běžně setkat. Takže těď už mnohé z nás nepřekvapí ani drobná řezná rána, ani puchýř, dokonce ani tepenné krvácení…Mezitím jsme si taky zahráli spoustu našich oblíbených her, třeba mrazíka, trojnožku, ringo, hutututu a tak. Hraním jsme pokračovali až do oběda, který nám vařily Pumy s Poštolkou. Poté, co jsme shltli rýžovou kaši s ovocným kompotem a grankem jsme měli chvíli polední klid.

Po poledním klidu jsme hráli hru, kde jsme si ověřovali, co si o ošetřování zranění pamatujeme. Teď už skoro všichni sypeme nouzová telefonní čísla z rukávu a tlakový obvaz je pro nás hračka… No a aby té zdravovědy nebylo moc, pouštíme se zase do hraní…V tom se k nám připojil Apollo, bůh válek. Prosí nás, abychom ošetřili některé jeho vojáky, kteří byli v boji zranění. Pokud je dobře ošetříme a oni se uzdraví, získáme si jeho přízeň.

V klubovně čekaly děcka s namaskovanými zraněními, z každé družiny jedno. A když jsme dostatečně ochladili všechny puchýře, z odřenin umyli všechny nečistoty a zalepili drobná říznutí, čekala na každého za jeho pomoc samolepka.

Nakonec ještě všichni pomohli “zraněným” odstranit všechno maskování a mohli jsme se vrátit zpět ke hrám…

Těsně před spaním jsme si ještě zahráli světlušky, což je taková milá hoňka s baterkama… A pak už jen  hygiena, čtení a spát… Tentokrát jsme usnuli téměř okamžitě, takže jsme si naklonili i boha podsvětí, Háda.

V neděli ráno jsme se po závodě v krúžlání brambor  vydali na krátkou procházku do zámeckého parku. Park byl krásný, největší úspěch vzbudily kusy ledu ve fontánách a lusky z dřezovce trojtrnného, což je vcelku zvláštní strom.

Oběd nám vařili Orli se Sokem a bramborová kaše se jim fakt povedla… Ve dvaceti lidech jsme snědli 5 kg brambor … No a kdybychom uměli líp okrúžlat ty brambory, neskončilo by půl kila v koši spolu se slupkama…

Po obědě jsme začali balit a uklízet a za chvíli už byl čas k odchodu. Vlak nás dovezl zase zpět do Vracova.

 

Kiwi

 

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..