III. Střediskové Jamboree

Tentokrát se konalo 3. Střediskové Jamboree – víkend plný her a soutěží pro malé a mladé Junáky.

V pátek 5.6. jsme se sešli na hlavní zastávce a v 17:30 jsme zamávali ze dvou autobusů, holčičího a klučičího, svým rodičům, kterým se draly slzy do očí (možná z radosti, že budou mít volný víkend).

Ve Vracově holčičí autobus nabral další účastníky a pokračovali jsme přímo do Vřesovic, kde se Jamboree konalo. Autobus nás vyložil na vysokém, prudkém kopci, který jsme museli sejít.

Rozdělili jsme se do skupinek po čtyřech a našli si místa pro stany. Při stavění příbytků nám vyhládlo, konečně jsme se mohli vrhnout na řízky a jiné dobroty, co nám maminky nabalily s sebou. Dokrmit jsme se mohli chlebem s paštikou. Po večeři jsme si zahráli pár her na seznámení. Poté jsme se rozdělili do týmů, skupinek či jak to nazvat ve kterých jsme celý víkend soutěžili proti sobě.

Po náročném dni jsme konečně ulehli do svých teplých spacáků a šli jsme spát. Ráno byl dvojnásobný budíček. Některá vlčata a světlušky se asi nemohly dočkat následujícího dne a vstávali dřív než zazněl „budíček!“ Za předčasné vstávání (pro některé z nás nedobrovolné) byla velmi náročná rozcvička. Po běhací rozcvičce jsme rádi provedli hygienu a pak jsme šli na snídani. (rohlíky s marmeládou nebo nutelou a k tomu kakao nebo čaj).

Posilněni jsme se šli převléct do vhodného oblečení, ve kterém můžeme běhat a namazat se opalovacím krémem a nastříkat repelentem, protože jsme vyrazili do lesa a vrhli jsme se na hru: PAŠOVÁNÍ ZLATA. Po tříhodinové hře jsme šli zpátky do tábořiště a tam jsme hráli BULDOKA. Potom jsme popadli ešáky a lžičky a vrhli jsme se na oběd. Polévku s nudlemi a velmi zeleninové rizoto. Po jídle jsme měli polední klid, který mohl být delší. A po odpočinku jsme se vydali na další hru: CESTA NA DÁLNÝ VÝCHOD, což bylo chození po stanovištích. A celý ten okruh měl asi 6 km. Jelikož se moje skupina ztratila, tak my jsme šli asi 10 km. Vlčátka měla bolavé tlapky a světlušky namožená křidélka a přiznám se, že já jsem to taky moc nezvládala. Cestou jsme měli ještě vymyslet básničku. Konečně jsme přišli do tábořiště. Měli jsme chvíli na oddech a pak jsme se vydali na dřevo na večerní táborák. Já jsem měla tu čest ho zapálit. Večeře – paráda! párky v rohlíku. Potom jsme usedli kolem ohniště a přednesli jsme naše básničky. Zahráli jsme si ještě pár her, které se dost povedly. Pak už jsme jenom zpívali. Po zpívání jsme si šli vyčistit zoubky a konečně ulehli.

Ráno jsme vstali, tentokrát už klasickým budíčkem, opět byla rozcvička, už ne tak tvrdá. Na snídani nám namazali chleba s posypaným sýrem.

Po hygieně někteří začali vařit obědy a někteří se vydali k nádrži, kde se pádlovalo na raftech. Postupně jsme se vystřídali, a všichni si uvařili oběd a všichni si zapádlovali. Potom jsme sbalili stany. Ještě jsme si dobalili věci, dali bágly na záda a vyrazili na autobus a hurá domů. Na zastávce nás netrpělivě čekali rodiče. Taky jsme je rádi viděli a těšili se na své postele. Celé Jamboree jsem si užila a bylo to super. Těším se na další !!

Lucka Koplíková

P.S.: Více fotek na střediskovém Facebooku.

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..