Tábor Trojka 2018

Bylo 8. července a my jsme si ráno s holkama naposled napsaly na Facebook a vyply telefony, které jsme nechaly doma, protože na junácký tábor se přece telefony nevozí. Po hodině a půl strávené v autobuse jsme dorazili na, nám již dobře známé místo, na tábor. Nejdřív jsme si vybalili věci a prošli tábor, po večerním nástupu měl být film, jenže nás překvapil Faun, který nás zavedl ke Svaté vodě, kde na nás čekal Aslan. Tam jsme se dozvěděli, že musíme osvobodit Narnii od Ledové královny. Aslan nás pak rozřadil do tří týmu: Aistas, Arbores a Fons, což latinsky znamená jaro, léto a podzim. Ještě ten večer se naše skupinka Topinek dozvěděla o svojí vlastní celotáborové hře–Vítejte v džungli aneb Jumanji 2.

V Narnii jsme osvobozovali zvířata od Ledové královny a sbírali protilátky pro královnu, jeden z úkolů byl postavit tři loďky z přírodních materiálů tak, aby dokázaly plout po vodě minimálně 100 metrů. A v JUMANJI jsme musely plnit úkoly, za které jsme dostaly vždy kusy skautské lilie, nejtěžší úkol pro nás byl rozdělat oheň na vodě, ale měly jsme více těžkých úkolů, jako například posnídat na stromě, obléct se do listů nebo střílet lukem.

První týden šli mladší na jednodenní výpravu s Jeanem, kde zachránili další zvíře a starší byli na dvoudenní výpravě, přespali u rozhledny Babylon a našli poslední protilátku.

Druhý týden jsme jeli do Brna, do zábavného centra BRuNA, bylo to moc super, všichni měli na sobě nová oddílová trika, takže jsme se po 6 hodinovém řádění docela rychle našli a až na jedny ztracené boty , zácpu v Brně a náhradní vlakový spoj se nám podařilo dostat alespoň do Ivančic, odkud nás vedoucí odvezli auty.

Ve čtvrtek druhého týdne, byl slibový oheň. Tento rok slibovalo celkem 12 dětí, 2 světlušky, 1 vlče a 9 skautů.

Nejlepší den byl ale v pátek 20. července. Byly totiž táborové Vánoce. Zpívali jsme si koledy, zdobili stromeček a samozřejmě dostávali dárky. Každý dostal vak a placku. Přijel dokonce i Santa Klaus a dal nám jeden speciální dárek v podobě dalšího zvířete do sbírky.

V sobotu jsme tábor ukončili ohněm, kde jsme dostali čelovky a glejty. Večer nás ještě napadli poslíčci již vyléčené královny, které jsme porazili a tudíž se nám podařilo Narnii osvobodit. A když jsme se podívali ke hvězdám, jak nám Aslan poradil, uviděli jsme ohňostroj.

Tenhle tábor jsme si všichni moc užili a těšíme se na další rok. Speciální díky patří všem rodičům, vedoucím, dětem a všem, kteří se podíleli na přípravách nebo chodu tábora.

Díky!

Zapsaly Karin Machalová a Lucka Urbánková

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..