Břeclavská expedice 30/4 – 30/5/2009

Ve čtvrtek jsme se sešli ve 4 hodiny na autobusové zastávce v Ratíškovicích. Počasí sice nevypadalo moc nadějně (pršelo), ale nakonec bylo přece jen pěkně. Sešlo se nás asi 15. Autobusem jsme vyrazili do Hodonína, kde na nás již čekali skauti z Mutěnic. Dále jsme pokračovali vlakem až do Břeclavi. Na „klubovně“ si všichni vybalili věci a zahráli si také pár her. Po večeři následovala už jen stezka odvahy…

Další den ráno vyrazili všichni na výpravu. Na výletě jsme viděli Apolonův chrám, sochu sv. Huberta, a také Tři Grácie (Athénu, Artemis a Afroditu), kde děti poobědvali a šlo se dál. Cesta byla náročná. Děti sice byly unavené, naříkali a vyžadovali neustále přestávku, ale nakonec to přece jenom všichni zvládli.
Po návratu na „klubovnu“ si pro nás Havel nachystal zábavu. Nacvičovali jsme baseball, a zahráli si také hokej. Ale program nechystal jenom on. Chechtanda si pro děti nachystala rukodělku. Šlo o výrobu ručního papíru. Rukodělku jsme dodělávali v sobotu tak, že jsme na výrobek lepily obrázky z ubrousků. Večer jsme si ještě udělali táborák a zazpívali pár písniček.
V sobotu nás čekala výprava do Lednice. Kde jsme si v zámecké zahradě zahráli hru podle pohádky Jak dědeček měnil až vyměnil. Dále jsme navštívili Minaret a také Janův hrad. Po cestě jsme museli plnit úkoly které nám v pátek večer nechala v „klubovně“ Bílá čarodějnice.
V našem prozatímním bydlišti jsme měli za úkol vytvořit po skupinkách z těsta hady a upéct si je nad ohněm. Těsto se všem podařilo, ale to upečení bylo již horší. Další úkol od čarodějnice byl, že si musíme nacvičit divadlo na téma „ Narnie“
V neděli jsme se sbalili a čekal na nás už jen úklid celého objektu. Než jsme se vypravili na „vlakáč“ stihli si děti zahrát ještě docela dost her. Na vlakovém nádraží, když jsme seděli na schodech a čekali na vlak, přinesl nám nějaký cizí pán 2 klíče. První nikdo nevěděl od čeho jsou ale pak nám docvaklo že budou od Narnie. Pán nám to dal s tím, že mu to přinesla nějaká starší paní co byla oblečená celá v bílém a že to má dat skautům.
Po příjezdu do Hodonína se všichni přesunuli na autobusové nádraží. Odkud jsme jeli zpět do Ratíškovic.

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..