Fotbálek proti hasičom – neděla 15. 1. 2012

Koncem roku 2011 nás ratiškovičtí hasiči vyzvali na zápas v halovém fotbálku. Termín byl určen na neděli 15. ledna 2012.V tento den ve 14 hod. jsme se tedy sešli v tělocvičně a přípravy začaly. Na naší straně stála věkově různorodá sestava: v brance skorokmet Palis, na střídačce další “stařečci” Joka st. a Šakal, v poli odrostlí Mistr a Šam, v záloze nadějní Bob, Hugo a Pavel a v útoku naši nejmladší Zajíc, Adam a Křeček. Proti nim vypadali hasiči jako stádo obrů.

Samotný zápas se hrál na dva poločasy po 30 minutách a byl plný zajímavého fotbalu. Ke cti hasičům slouží, že svou hru i mluvu přizpůsobili našim menším spoluhráčům a místo tvrdých zákroků byly k vidění zajímavé momenty, kdy například Joka-otec nahrával Jokovi-synovi na střelu. Naši nejmladší podali výborný výkon a často svým umem a nebojácností udivovali nejen soupeře, ale i několik přihlížejících z řad rodičů, přátel a kamarádů.

Hasiči se však ukázali jako kvalitní soupeř a po vcelku vyrovnaném prvním poločase strhli nakonec vítězství na svou stranu a to hlavně díky jejich vynikajícímu gólmanovi. To ale nakonec nebylo tak důležité. Důležitý byl kvalitní sport a utužení přátelství mezi dvěma tradičními organizacemi v naší obci. Prohra byla čestě splacena v místní nálevně na Bumbálku.  Šam

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..