Rodinný tábor 2012

Červenec 2012 – Rodinný tábor v Nové Vsi již posedmé

Tzv. rodinný tábor proběhl jako obvykle v prvním prázdninovém týdnu na našem tábořišti v Nové Vsi u Ivančic u Brna. Letos bylo opět hodně účastníků přes 40 – z toho polovina dětí. Mimo to, že jsme posekali trávu a postavili si tábor, jsme nechali dovézt 8 tun kamínků před baju, kde je bylo třeba „roztáhat“. Práce dětí je sice zakázána, ale měli by jste vidět jak jim to šlo. A vzhledem k tomu, že bylo každý den vedro jak „sviňa“, bylo každý den na programu koupání a aby to nebylo tak jednotvárné střídali jsme řeku Oslavu u tábora s místním krytým bazénem a koupalištěm ve Zbýšově.

Největší atrakcí letošního tábora byla ale jednoznačně návštěva nového zábavního parku PERMONIUM, které nám vyrostlo nedaleko tábora v Oslavanech. Jedná se o tzv. zábavní park s příběhem a vznikl na místě bývalé šachty u těžní věže KUKLA. (ten příběh je o uhlí a permoníci jsou zde všudepřítomní). Zde jsme strávili takřka celý den, protože projítí celého areálu to vyžaduje – posuďte sami: mimo bufetu a cukrárny se zde nachází: lanové centrum, lehce aktivní sopka, několik bludišť včetně podzemních, prales, jezírko s vory, fárání do podzemí, zavalené šachty, různé prolézačky, ale i verštat s technickými úkoly a hlavně perfektně zrekonstruovaná těžní věž KUKLA, která se dá celá prolézt a dokonce se z ní dá sjet po laně. To celé je prošpikované různě těžkými úkoly hry Magic Permon, kterou můžete absolvovat a celý pobyt v Permoniu si tak značně zdramatizovat. Více informací o tomto pozoruhodném projektu na: http://www.permonium.cz/ Návštěvu vřele doporučuji.

Další kvalitní zážitek, tentokrát neplánovaný, si pro nás připravili ochotníci z nedaleké vesnice Hlína. Měli jsme to štěstí, že zrovna v době našeho tábora probíhalo jedno ze tří hojně navštěvovaných představení pohádkové divadelní hry „S čerty nejsou žerty“. Byla to vynikající zábava v přírodním amfiteátru, kde na obrovské scéně 32 herců královsky bavilo přes 800 diváků. Představení trvalo skoro 3 hodiny a bylo plné srandy, krásných kostýmů a kulis, čertů, čertic a čerťat, pyrotechnických efektů a na scéně nechybělo ani živé prase.

Samozřejmě nechyběli klasické táborové srandy jako: stezka odvahy, spaní pod širákem, rozcvičky na-boso v ranní rose, rozdělávání ohňů (to nám moc nešlo), stavba přehrady na řece, vycházky, občasné zastávky U Slavíků (to nám šlo perfektně), brodění, střelba ze vzduchovky a flagačky … a letos dokonce i táborové letní kino. Prostě rodinný tábor jak má být a tak je to správné a tak to má byt.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..