KPS a Napříč Prahou přes tři jezy 2021

Skautský vodácký závod Napříč Prahou přes tři jezy.  Akce se koná pravidelně již od roku 1939. Trať závodu je dlouhá asi 6,5 říčních kilometrů se startem na Císařské louce (nad Železničním mostem) a s cílem na ostrově Štvanice. Jak název závodu napovídá, na trati se překonávají tři jezy: Šítkovský (pod Jiráskovým mostem), jez Staroměstský (Karlovka nad Karlovým mostem) a Helmovský jez u Štvanice. Trať závodu je atraktivní, vede historickým centrem Prahy a je ojedinělou příležitostí ke sjetí pražských jezů, které se pro veřejnost otevírají právě jednou ročně u příležitosti tohoto závodu.

Členové KPS Ratíškovice (Klub přátel skautingu) se této akce zůčastňují pravidelně. Letos (2021) se závodu a tzv. volného splutí zúčastnilo na 1327 plavidel – mezi něma i naše 2 rafty (celkem 12 lidí ) 3 z Prahy, 2 z Hodonína, 1 z Mikulčic a 6 z Ratiškovic.

Mimo samotného splutí si vždy připravujeme i program v Praze – letos jsme navštívili Tančící dům, Národní památník hrdinů heydrichiády a chrám sv. Cyrila a Metoděje v Resslově ulici, Památník Pečkárnu – bývalou mučírnu gestapa v Petschkově paláci, Poštu na Jindřišské a podzemí hotelu Jalta na Václavském nám. kde se nachází Muzeum studené války. Velmi výživný program!

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..